4.8 C
Lazarevac

Akcija „Šetamo za zdravlje – u susret jeseni“ u subotu 11. septembra

U organizaciji Planinarskog društva Vis iz Lazarevca i Saveza sportova opštine Lazarevac, a pod pokroviteljstvom gradske opštine Lazarevac u subotu 11.09.2021. godine održaće se tradicionalna manifestacija „Šetamo za zdravlje – u susret jeseni“. Tim povodom, a pre svega u cilju omasovljenja ove akcije u opštini Lazarevac održan je kraći sastanak sa predstavnicima 5 gradskih osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnja akcija pod sloganom „U susret jeseni“ organizuje se na četiri staze. Staze su prilagođene psihofizičkoj snazi i uzrastu učesnika, od staze „Poletarac“ i „Junior“ dugih 6 odnosno 11 kilometara, zatim staze „Lazarevački vidici“ u dužini od oko 16 kilometara, do najduže staze „ Šančevima Kolubarske bitke“ koja je duga oko 26 kiometara, istakli su ovom prilikom predstavnici PD Vis Verica Vasiljević i Blagoje Aleksić koji su iskoristili ovu priliku da pozovu sve zainteresovane sugrađane da u skladu sa svojim psiho-fizičkim stanjem uzmu učešće u ovoj akciji.

Svoju podršku akciji istakao je član Veća gradske opštine Lazarevac Nikola Marinković, naglasivši značaj šetnje kao fizičke aktivnosti. Marinković je dodao da je gradska opština Lazarevac i do sada podržavala ovakve manifestacije i da će i ubuduće nastaviti sa tom praksom.

Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ organizuje se u cilju afirmacije šetnje kao fizičke aktivnosti i planinarstva kao vida sporta i rekreacije u ulozi poboljšanja i održavanja zdravlja, kao i podsticanja izletništva, kao vida odmora i relaksacije, kod svih kategorija stanovništva. Manifestacija je namenjena svim uzrastima od 7 do 97 godina.

Okupljanje učesnika akcije „Šetamo za zdravlje – u susret jeseni“ u subotu 11.09.2021. godine planirano je za 8 časova ispred Gradske opštine Lazarevac, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova. Organizatori pozivaju sve zainteresovane učesnike da ukoliko se odluče za učešće u ovoj aktivnosti da sa sobom ponesu dovoljnu količinu vode, presvlaku, neku vrstu grickalica za okrepljenje i u slučaju lošijeg vremena kišnu kabanicu ili kišobran. Kako su predstavnici PD Vis ovom prilikom najavili u slučaju kiše, manifestacija neće biti odložena, već će se eventualna dužina staza prilagoditi novonastalim vremenskim uslovima.

lazarevac.info / GO Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti