4.8 C
Lazarevac

Aktuelna dešavanja u JPKP Lazarevac

O aktuelnostima vezanim za rad JPKP Lazarevac razgovarali smo sa direktorom Aleksandrom Rakićem koji nam je odgovorio na pitanja vezana za vodosnabdevanje, početak rada novih bunara, održavanju zelenila, voznom parku, zaradama.

Od tri izbušena bunara na izvorištu Peštan jedan je kako je ranije i najavljeno  pušten u sistem, dok se puštanje drugog očekuje početkom iduće nedelje. Sledeće nedelje očekuje se da i treći bunar bude kompletiran, s obzirom na to da vremenski uslovi nisu dozvolili izvođačima da ga priključe na strujni vod.  direktor JPKP „Lazarevac“  Aleksandar Rakić, rekao je da je uključivanje  u sistem dovelo do ukidanja noćnih restrikcija.

Sa ova dva bunara dobija se između 20 i 25 litara vode u sekundi rekao je Rakić naglašavajući da nisu na maksaimumu. Koliki je značaj novih bunara Rakić je objasnio i primerom veće potrošnje koja je juče zabeležena u gradu, a pored koje nivo vode u bunarima nije opao.

Što se tiče održavanja čistoće grada Rakić je naglasio da radovi teku planiranom dinamilkom.

Lazarevac je nedavno dobio 14 podzemnih kontejnera, dok su za još 14 koji će uskoro biti postavljeni već određene lokacije.

lazeravac.info / kissinfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti