15.9 C
Lazarevac

Ambasador Republike Češke u poseti Lazarevcu

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević u društvu zamenika predsednika Tomislava Rikanovića, pomoćnika predsednika Ivana Nedeljkovića i zamenika predsednika Skupštine Željka Pavlovića ugostio je ambasadora Republike Češke u Beogradu gospodina Tomaša Kuchta i izaslanika odbrane Republike Češke u Beogradu gospodina Milana Sandany.

Razlog ove posete od značaja je za sve građane Lazarevca i Srbije jer je ovom prilikom potpisan ugovor o donaciji sredstava za realizaciju projekta 3D interaktivne muzejske postavke u kripti Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu gde su pohranjeni ostaci srpskih, ali i austrougarskih vojnika koji su stradali tokom Kolubarske bitke.

„Veliko hvala Vladi Republike Češke i prijateljima iz ambasade iz Beograda na donaciji koja će svakako pomoći da ovaj projekat 3D interaktivne postavke u našoj Spomen kosturnici tokom sledeće godine i realizujemo” rekao je Bojan Stević.

GO Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti