4.8 C
Lazarevac

Asfaltira se Ulica Živojina Mišića u MZ Dušan Petrović Šane

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima obišao je danas mesnu zajednicu Dušan Petrović Šane gde se privode kraju radovi na asfaltiranju Ulice Živojina Mišića u dužini od 350 metara.

„Ovu ulicu asfaltiramo na zahtev građana koji je iz prošle godine, ali smo zbog umanjenja budžeta GO Lazarevac u iznosu od 30 procenata koji je usledio zbog dobro poznatih problema sa kovidom, bili primorani da asfaltiranje pojedinih ulica nastavimo u ovoj godini“, kazao je ovom prilikom Stević i dodao da je Ulica Živojina Mišića veoma značajan putni pravac, jer je alternativna veza grada sa Ibarskom magistralom i njenim asfaltiranjem biće dobrim delom rasterećena i postojeća raskrsnica na Očagi.

„Pored Ulice Živojina Mišića u MZ D.P. Šane pri kraju je izvođenje radova na zameni celokupne vodovodne mreže u Ulicama Milice Stojadinović Srpkinje i Botaničkoj, a već u narednih nekoliko dana započećemo i izgradnju kanalizacione mreže u ovim ulicama sa novim priključcima za sva domaćinstva“, rekao je predsednik opštine Lazarevac i naveo da će se po završetku radova na kanalizacionoj mreži ukoliko to vremenski uslovi dozvole pristupiti i celokupnom asfaltiranju ove dve ulice u MZ Dušan Petrović Šane.

„Radove u ove dve ulice izvodi naše Javno preduzeće za komunalnu privredu Lazarevac, koje je moram to istaći poslednjih dana maksimalno ubrzalo radove na zameni azbestnog cevovoda i trenutno rade na novim priključcima“, navodi Bojan Stević i dodaje da se pored ovih ulica rade i projekti za nekoliko manjih ulica koje se nalaze u MZ D.P. Šane poput Ulice Novakovića kraj sa dva kraka, ali i u još nekoliko ulica u ovom delu opštine koje pripadaju i MZ Petka, ali i MZ Šušnjar sa druge strane Ulice Milovana Lazarevića, gde će se sa radovima započeti odmah početkom godine, kada vremenski uslovi to dozvole.

Stević je ovom prilikom dodao i da je opština uradila celokupan projekat za Ulicu Milovana Lazarevića u dužini od 1150 metara, koji obuhvata izgradnju kanalizacione mreže, nove vodovodne mreže sa priključcima za sve bočne ulice koje izlaze na ovu ulicu, uličnu rasvetu, kišnu kanalizaciju koja trenutno ne postoji i naravno asfaltiranje same Ulice Milovana Lazarevića i bočnih ulica.

U narednim danima, shodno vremenskim uslovima Stević navodi da će se sa radovi nastaviti u mesnim zajednicama Branko Radičević i Šušnjar gde će se raditi i na asfaltiranju putnih pravaca, ali i kompletnom uređenju prostora oko OŠ „Knez Lazar“.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti