4.8 C
Lazarevac

Asfaltiran put od Spomenika u Strmovu do Stare montaže

U Mesnoj zajednici Strmovo danas je završeno asfaltiranje deonice puta od Spomenika u Strmovu do Stare montaže u ukupnoj dužini od 1200 metara. Završne radove na ovoj izuzetno važnoj saobraćajnici, kako za građane Strmova ali i okolnih sela, obišli su predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i njegov zamenik Tomislav Rikanović.

Pre oko mesec dana građani Strmova sa kojima smo razgovarali istakli su da je rešavanje ovog putnog pravca od izuzetnog značaja, pogotovo zbog autobuskog saobraćaja koji se ovom deonicom odvija, kazao je Stević i dodao da je u skladu sa ovom molbom meštana, opština posredstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosno JP Putevi Srbije uspela da obezbedi sredstava za asfaltiranje i rekonstrukciju navedenog puta.

Do kraja dana biće završena oba sloja asfalta i noseći i habajući u ukupnoj dužini od 1200 metara, a nakon toga nas očekuju i radovi na uređenju kanala pored puta i uređenje bankina, naveo je Stević i dodao da je ovaj putni pravac poslednji put asfaltiran 1970. godine, a da je u prethodnih 52 godine povremeno vršeno samo krpljenje udarnih rupa.

Kada je reč o daljem ulaganju u putnu infrastrukturu u MZ Strmovo, predsednik GO Lazarevac je ovom prilikom najavio da očekuje da će već početkom sledeće godine, biti urađen i put Strmovo – Prkosava u dužini od 1300 metara i put pored škole u Strmovu dužine 500 metara, čime bi najveći problemi meštana Strmova kada je reč o putnoj infrastrukturi bili rešeni.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti