4.8 C
Lazarevac

Završeni radovi na rekonstrukciji ulice Milana Kojića u Lazarevcu

U Lazarevcu je juče završeno asfaltiranje Ulice Milana Kojića u dužini od 350 metara. Završne radove na asfaltiranju obišao je i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima koji je iskoristio ovu priliku da se zahvali investitoru radova JP Putevi Beograda, ali i JKP Beograd – put kao izvođaču radova.

„Prilikom otpočinjanja radova na rekonstrukciji Ulice Milana Kojića u mesnoj zajednici 19. septembar, u razgovoru sa građanima dogovoreno je da naše JPKP Lazarevac izvrši zamenu stare vodovodne mreže, koja je bila u katastrofalnom stanju“, kazao je ovom prilikom Stević i dodao da je u skladu sa ovim dogovorom vodovodna mreža u ulici u potpunosti zamenjena, a da je tokom izvođenja ovih radova JPKP Lazarevac uradilo i 40 vodovodnih priključaka.

„Današnjim asfaltiranjem i prethodno izvedenim radovima na vodovodnoj mreži dobili smo u Lazarevcu još jednu modernu i uređenu saobraćajnicu“, istakao je Stević i naveo da je želja stanovnika ove ulice bila i da se prilikom izvođenja ovih radova u Ulici Milana Kojića uradi i toplifikaciona mreža, ali se zbog postojećih kapaciteta i nemogućnosti daljeg širenja toplifikacione mreže od strane JP Toplifikacija nije pristupilo ovim radovima.

„Dalje širenje toplifikacione mreže na teritoriji GO Lazarevac, zavisi od strane JP EPS – Ogranka Kolubara i bilo je iluzorno graditi toplifikacionu mrežu i ulagati novac, a da pritom ne znamo da li će za dve, tri ili pet godina biti mogućnosti za širenje toplifikacione mreže“, naveo je Stević.

Predsednik gradske opštine Lazarevac iskoristio je ovu priliku i da se izvini građanima što se posao u Ulici Milana Kojića odužio, što zbog nešto lošijih vremenskih prilika, što zbog radova na zameni azbestnog cevovoda.

Radovi u Ulici Milana Kojića u potpunosti će biti okončani tokom sutrašnjeg dana kada će biti završeni i radovi na trotoarima.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti