15.9 C
Lazarevac

Bazar „Moj špajz“ danas na platou kod Rudarske česme

U organizaciji Centra za kulturu Lazarevac, a pod pokroviteljstvom gradske opštine Lazarevac na platou kod Rudarske česme danas se održava 6. po redu Bazar domaćih proizvoda „Moj špajz“. U okviru ove manifestacije građani Lazarevca danas u periodu od 9 do 18 časova na štandovima 40 izlagača mogu kupiti domaći ajvar, slatko, džemove, sokove, turšije, med, sušeno voće, čajeve i druge domaće proizvode.

Otvaranju manifestacije „Moj špajz“ prisustvovao je i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo što Lazarevac, pored Festivala srpskih vina, Sajma piva, Izložbe rakije i likera uz uloženi trud zaposlenih u Centru za kulturu i Turističkoj organizaciji Lazarevac, izlagačima ali pre svega građanima Lazarevca može da ponudi i ovakvu manifestaciju koja za cilj ima promociju proizvoda malih proizvođača.

„Pozvao bih građane opštine Lazarevac da prošetaju i da vide šta to izlagači imaju da ponude na ovim zaista prelepim tezgama i štandovima u pešačkoj zoni“, kazao je Stević i dodao da će ova manifestacija u narednim godinama sigurno biti još masovnija uz još veću ponudu u čemu će opština pružiti punu podršku.

Marko Mijušković, direktor Centra za kulturu Lazarevac istakao je na otvaranju današnje manifestacije da je cilj ovakvog događaja promocija proizvoda srpskog domaćina i proizvoda sa sela domaćeg karaktera.

„Smatramo da je izuzetno bitna stvar da se promovišu proizvodi domaćih proivođača u ovom vremenu mega marketa i velikih sistema koji jedu male ljude i male proizvođače, a na ovaj način organizacijom ovakvih događaja pokazujemo značaj upravo malih proizvođača“, kaže Mijušković.

Tokom dana u okviru bazara „Moj Špajz“ održaće se i promocija knjige „Srpski narodni kuvar“, autora Milijane Stojanić, najtrofejnijeg kuvara sveta, Ginisovog rekordera, člana tri svetske Akademije kulinarstva, publiciste, nosioca nagrade za životno delo.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti