15.9 C
Lazarevac

Besplatni tableti podeljeni učenicima u Junkovcu i Velikim Crljenima

Danas je Osnovnu školu „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu obišao predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa svojim zamenikom Tomislavom Rikanovićem i članovima Veća GO Lazarevac gde je simbolično u okviru „Dečije nedelje“ nastavljena akcija podele besplatnih tablet uređaja. Ovom prilikom tablet uređaje dobilo je 108 učenika od trećeg do šestog razreda, dok su laptop računare dobili učitelji i profesori škole u Junkovcu.

Prilikom posete Junkovcu, Stević je istakao da je objekat matične škole u Junkovcu star 56 godina i da je vreme za njegovu potpunu rekonstrukciju. Mi se trenutno nalazimo u procesu ozakonjenja ovog objekta i dobijanja upotrebne dozvole što će nam omogućiti dalje ulaganje, zaključio je predsednik Stević.

Nakon završene posete u Junkovcu opštinsko rukovodstvo je obišlo i Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima. Učenicima ove škole uručeno je 199 besplatnih tablet uređaja koji će im koristiti u daljem obrazovanju, dok su nastavnici ove škole dobili laptop računare.

Nakon podele tableta učenicima u školi u Velikim Crljenima zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović je iskoristio priliku da najavi nova investiciona ulaganja u objekat OŠ „Sveti Sava“. Ozakonjenjem objekta ove škole stvorili su se uslovi da u narednom periodu apliciramo za sredstva za rekonstrukciju jednog dela škole, ali isto tako u okviru dvorišta postojeće škole počećemo i sa izgradnjom najmodernije balon hale na teritoriji naše opštine, zaključio je Rikanović.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti