4.8 C
Lazarevac

Dani Kolubarske bitke i pesničko veče

U svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ održano je pesničko veče književnog kluba „Dimitrije Tucović“. U realizaciji ovog događaja učestvovala je i Organizacija rezervnih vojnih starešina na čelu sa Branislavom Anočićem.

Na početku večeri profesor istorije i bibliotekar Ratko Vukelić govorio je o detaljima Kolubarske bitke budući da je i ovaj događaj uvršen u program manifestacije „Dani Kolubarske bitke“ Lazarevca.

Veoma inspirativna i detaljna priča o okolnostima i toku Kolubarske bitke Ratka Vukelića mnoge posetioce je podstakla na dodatna pitanja i razgovor, no veče je ipak bilo posvećeno pesničkoj viziji ovog istorijski značajnog događaja te je i proteklo u recitovanju pesama članova kluba.

Osim pesnika članova kluba, stihove je recitovao i glumac Zoran Belošević, a ceoprogram bio je protkan i muzikom.

Veče je počelo izvođenjem himne „Bože pravde“, a tokom programa izvedene su još dve značajne kompozicije – „Tamo daleko“ i „Marš na Drinu“.

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti