15.9 C
Lazarevac

Delegacija opštine Trbovlje u poseti Lazarevcu

Tročlana delegacija opštine Trbovlje (Republika Slovenija) na čelu sa gradonačelnicom Jasnom Gabrič boravila je u trodnevnoj poseti našoj opštini. Domaćin gostima iz Trbovlja tokom ove posete bio je predsednik naše opštine Bojan Stević. Tokom boravka u Lazarevcu, delegacija Trbovlja koju su pored gradonačelnice Jasne Gabrič sačinjavale i načelnica Opštinske uprave Trbovlje Maja Hvala i direktorica Zavoda za sport i omladinu Trbovlja Valentina Moljk u društvu rukovodstava GO Lazarevac obišla je brojna gradilišta i projekte koji su na teritoriji naše opštine u toku ili su skorije završeni.

Neizostavan deo posete gostiju iz Slovenije bila je i poseta Površinskim kopovima Kolubara, ali i prisustvo na Superligaškoj utakmici koju je lazarevačka Kolubara u subotu igrala protiv Radničkog iz Niša.

Danas poslednjeg dana posete u prostorijama GO Lazarevac održan je kratak sastanak na kojem su prisustvovali i direktori lazarevačkih ustanova. Bila je ovo prilika da se dogovore i načini konkretnog nastavka saradnje ove dve bratimljene opštine.

Na kraju ovog sastanka i gradonačelnica Trbovlja Jasna Gabrič i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević su se saglasili da će uspešna međusobna saradnja ova dva bratimljena grada biti nastavljena u 2022. godini pre svega kroz razmenu mladih, međusobnix susreta sportista dva grada i u oblasti kulture.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti