15.9 C
Lazarevac

GO Lazarevac demantovala pisanja portala Nova.rs i Direktno.rs o navodnim trovanjem učenika zbog zagađenja vazduha

Gradska opština Lazarevac želi da demantuje portal Nova.rs i Direktno.rs koji je juče objavio apsolutno netačnu informaciju u vezi sa navodnim trovanjem učenika OŠ „Dule Karaklajić“, kao i učenika iz dve srednje škole naše opštine, zbog zagađenja vazduha.

U Domu zdravlja „dr Đorđe Kovačević” na pomenuti dan (28. oktobra) nije bilo nijednog jedinog slučaja primljenog učenika zbog trovanja zagađenim vazduhom, niti pomenute škole raspolažu sličnim informacijama.

Tog dana bila je jedna manja fizička povreda jednog od učenika koju je zadobio na času fizičkog vaspitanja, ali ne i slučaja trovanja.

GO Lazarevac zahvaljujući odgovornom i posvećenom rukovodstvu, veliku pažnju pridaje snažnoj internoj komunikaciji i koordinaciji i ovakve informacije ne bi ostale tajna kako za internu, tako i za eksternu javnost.

Upravo zbog prevelike odgovornosti koju osećamo radeći za našu opštinu možemo i da tvrdimo da nikakvog namernog delovanja na štetu naših sugrađana, a posebno ne najmlađih, ne bi moglo da dođe. Svi nastojimo da svoj posao obavljamo odgovorno, profesionalno i transparetno i ponosimo se dosadašnjim postignutim rezultatima.

Apelujemo na Nova.rs portal i Direktno.rs kao i druge medije da se suzdrže od objavljivanja netačnih, nepouzdanih informacija koji mogu da izazovu paniku ili narušavanje mira, što je zakonom i kažnjivo.

Radi utvrđivanja istine, pozivamo ih da nam dostave dokaze o eventualnim slučajevima trovanja, žalbi (medicinski izveštaji) od pomenutih institucija.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti