15.9 C
Lazarevac

Društveni aktivizam mladih

Mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promena u društvu. Oni su budućnost naše zajednice i imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju i unapređenju našeg društva. Zbog toga je neophodno da se posvećuje adekvatna pažnja njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i da se podrži i razvije aktivizam mladih.

Mladi imaju mnogo toga da ponude društvu i imaju mnogo ideja i inovacija koje mogu da poboljšaju lokalnu zajednicu. Međutim, često se dešava da njihove ideje i želje ostaju nečujne i da se ne uzimaju u obzir prilikom donošenja odluka. Zbog toga je važno da se posvećuje pažnja njihovim stavovima i da se podrži njihov aktivizam, kako bi se omogućilo da se njihove ideje i inovacije razvijaju i da se one uključe u procese donošenja odluka.

Podrška aktivizmu mladih takođe je važna zbog toga što mladi imaju mnogo da nauče od aktivizma. Oni mogu da nauče kako da vode druge ljude, da se organizuj u timu i da iznesu svoje ideje jasno. Ove veštine su korisne ne samo u društvenim aktivnostima, već i u poslu i svakodnevnom životu.

Ukratko, mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promena u društvu. Zbog toga je važno da se posvećuje pažnja njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i da se podrži i razvije aktivizam mladih. Podrška aktivizmu mladih omogućava im da razviju važne veštine i da doprinesu razvoju i unapređenju zajednice u kojoj žive.

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti