15.9 C
Lazarevac

Irina Brajčić: Duša se hrani onim što je veseli

Ja sam Irina Brajčić. Oko dvadeset godina istražujem i bavim se umećem i veštinama zdravog života.

Zdrav život je mnogo više od hrane koju jedemo i fizičke aktivnosti. Zdrav život predstavlja ispunjenost u svakom segmentu života (umnom, emocionalnom, telesnom, duhovnom).

Možete se hraniti najzdravije moguće na svetu i redovno vežbati i negovati vač fizički izgled. Ali, ako niste ispunjeni u nekim drugim segmentima života, ako postoji praznina ili teret, defnitivno se nećete osećati dobro. A kada nismo ispunjeni, kada smo tužni, nervozni, pod stersom, lek tražimo ili u gladovanju ili u prejedanju.

Kako se osećamo i mislimo u datom trenutku tako i jedemo.

Irina Brajčić

Onog trenutka kada naučimo da biramo korisno gorivo za naše telo, energiju a ne usisivače energije, tada će i rezultat u svakom smislu biti vidljiv. Zato, važno je imati pravu sliku, pravo uverenje o tome: Zašto jedemo i čemu nam hrana služi!

Sve što jedete postaje vi! Svaka ćelija vašeg tela nastoji da uzme hranjive sastojke namirnica koje jedete. Ukoliko ih nema, ćelija će biti nezdrava i umreti. Još gore, ako hrana koju jedete ne samo da nema nutritivne sastojke potrebne ćeliji, već je i nezdrava, ćelija će se dodatno bоriti protiv tog otrova u cilju da preživi.

Ono što је ključno jeste da osvestite šta se dešava u vašem tеlu kada uzimate određenu vrstu hrane. Da prepoznate direktnu povezanost vaše ishrane sa vašim mentalnim, emotivnim i telesnim stanjem. Da prepoznate kako hrana koju jedete utiče na vaše misli i ponašanje. Jer na kraju sve se vrti oko hrane. Da li ćemo biti zdravi, srećni i živeti u izobilju zavisi isključivo od načina na koji se hranimo kao i od naše kuhinje. Mi smo bukvalno ono što jedemo. Ne dozvolite da vaše emocije i misli budu vaš glavni kuvar. Hranite telo a ne emocije.

Irina Brajčić
Autor knjige „Zlatna knjiga“
www.irinabrajcic.com

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti