15.9 C
Lazarevac

Karatisti Kolubare u susret novim izazovima

Karate klub Kolubara poznat je po brojnim priznanjima sa prestižnih takmičenja i turnira. Bez obzira na okolnosti koje su imali prethodne sezone, karatisti su nizali uspehe na mnogim takmičenjima. Sa istim ambicijama započeli su i novu sezonu, a kvalifikacije za prvenstvo države ih očekuje u drugoj nedelji februara. Trener mladih karatista Veljko Simić kaže da je cilj da ovi sportisti budu u vrhu srpskog, ali i evropskog i svetskog karatea.

Trud, rad i predanost ključ su uspeha u svakom sportu. Kruna uspeha u ovoj sezoni za karatiste Kolubare su brojna priznanja sa prestižnih takmičenja i turnira. Trener Veljko Simić nada se da će i nova sezona biti uspešna koliko i prethodna. Prema Simićevim rečima, i pored određenih poteškoća koje su imali prethodne sezone, karatisti su nizali uspehe i predano trenirali. Članovi kluba se pripremaju za kvalifikacije za prvenstvo države koje će biti održano u drugoj nedelji februara, a učestvovaće kadeti, mlađi seniori i seniori.

U toku je upis novih članova. Termini za treninge su utorak od 19 časova, četvrtak od 19 i 30 i subota od 13 časova i 30 minuta. Stalnih članova trenutno ima oko sedamdeset, što je manji broj nego što je bio pre pandemije koronavirusa.

„Karate je sport koji se izdvaja od drugih sportova po viteštvu i fer pleju“ – rekao je trener karate kluba Kolubara, Veljko Simić.

Mlade nade svakog dana stasavaju u Karate klubu Kolubara, a njihov trener kaže da će mnogi od njih biti budući šampioni.

lazarevac.info / GEMinfo

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti