15.9 C
Lazarevac

Lazarevčanin uhapšen zbog izazivanja požara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su I. S. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao požar u Lazarevcu, koji se proširio i pretio da ugrozi okolna domaćinstva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji svojim nemarom i nepažnjom izazivaju požare.

„Požar u Lazarevcu je potvrda da moramo imati oštriju kaznenu politiku kada su u pitanju nemar i nepažnja ljudi, koji mogu izazvati katastrofalne posledice. Insistiraću na tome kako bismo uticali da se ovakve situacije spreče i doprineli da naši građani budu odgovorniji i oprezniji“, poručio je ministar Vulin.

I.S. se tereti da je danas oko 12 časova u svom dvorištu zapalio smeće, a potom se udaljio. Usled nepažnje i jakog vetra, požar se proširio na dve parcele, a efikasnom akcijom vatrogasaca-spasilaca ubrzo je lokalizovan i ugašen.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

lazarevac.info / Kurir

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti