15.9 C
Lazarevac

Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ zakazana za subotu 16. april

U organizaciji Planinarskog društva Vis i Saveza sportova opštine Lazarevac, a pod pokroviteljstvom GO Lazarevac u subotu 16. aprila biće održana prolećna akcija manifestacije “Šetamo za zdravlje“ pod sloganom „Proleću u pohode“.

Ovim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su o predstojećoj akciji govorili Član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković, predsednik PD „Vis“ Verica Vasiljević i član Upravnog odbora PD „Vis“ Jovan Arsenijević.

Član Veća Nikola Marinković pozvao je sve sugrađane da se priključe ovoj akciji i da u zavisnosti od svoje fizičke spremnosti izaberu jednu od tri staze koje su planirane u okviru ove akcije.

Verica Vasiljević i Jovan Arsenijević ispred Planinarskog društva ovom prilikom su najavili da će prolećna akcija „Šetamo za zdravlje“ u subotu 16. aprila započeti kao i svake godine okupljanjem učesnika ispred Gradske opštine Lazarevac u 8 časova, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova.

I ove godine za sve učesnike u ponudi su tri staze različitih dužina. Staza „Lovačka kuća“ dužine 10 kilometara, „Kisela voda“ dužine 15 kilometara i staza „Čovka“ dužine 20 kilometara.

Akcija „Šetamo za zdravlje“ odvija se na stazama koje su prilagođene različitoj psihofizičkoj snazi i uzratu učesnika, a namenjena je svim građanima bez obzira na godine. Posebna ciljna grupa ove akcije su deca školskog uzrasta.

Osnovni ciljevi akcije su afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti u ulozi poboljšanja i održavanja zdravlja i podsticanje šetnje i izletništva kao vida odmora i relaksacije kod svih kategorija stanovništva koje se ne bave fizičkom aktivnosti.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti