10.3 C
Lazarevac

Ministar Momirović obišao radove na kanlizacionoj mreži u MZ Šušnjar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas Lazarevac, gde je zajedno sa predsednikom GO Lazarevac Bojanom Stevićem obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici Šušnjar.

U narednim godinama omogućićemo da do svake kuće dođe asfaltiran put, ali ono što je još važnije završićemo ekološke projekte poput ovog u Lazarevcu i izgraditi kanalizacionu infrastrukturu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bi obezbedili kvalitetniji život građanima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova.

,,U ovim teškim okolnostima kada svi zaustavljaju investicije i gledaju u neizvesnu budućnost naše opredeljenje je da sve investicije privedemo kraju i ljudima Atetniji život, veće plate i penzije. Drago mi je da sam u Lazarevcu, u mesnoj zajednici Šušnjar, koja je treća lokacija u Lazarevcu koju smo otvorili za radove. U Lazarevcu Vlada Republike Srbije gradi ukupno 80 kilometara kanalizacione infrastrukture, a pored toga gradimo i lokalne puteve“, izjavio je Momirović.

Momirović je poručio građanima da imaju poverenje u politiku Vlade Republike Srbije, a naročito u predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, dodajući da se neće odustati od investicija i zaštite nacionalnog dostojanstva. Ministar Momirović je tom prilikom podvukao da se neće odustati od borbe za bolji život građana.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“ u opštini Lazarevac i na lokaciji Veliki Crljeni odvijaju se planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu. Do sada je u opštini Lazarevac izgrađeno 8.680,39 metara potpuno nove kanalizacione mreže, dok je na lokaciji Veliki Crljeni izgrađeno 4.518,9 metara kanalizacione mreže.

,,Na teritoriji opštine Lazarevac obuhvaćeno je skoro devet mesnih zajednica koje su participirale u projektu „Čista Srbija“. Preko 3.500 hiljade domaćinstava u ovih devet mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a gradi se i glavni fekalni kolektor u dužini od 5,7 kilometara. Takođe, zahvalnost ministru za putnu infrastrukturu koja se trenutno gradi u opštini Lazarevac“ rekao je Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

U opštini Lazarevac planirana je izgradnja 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika. Takođe, u okviru projekta „Čista Srbija“, u naselju Veliki Crljeni biće izgrađeno 52.597,59 metara kanalizacione mreže, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti