15.9 C
Lazarevac

Najavljena realizacija nekoliko važnih projekata u MZ Mirosaljci

Prilikom današnjeg obilaska radova na asfaltiranju Jankovića puta u MZ Mirosaljci predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević govorio i o ostalim aktuelnim temama i aktivnostima koje se sprovode na poboljšanju uslova života stanovnika ove mesne zajednice.

Ovom prilikom predsednik Stević najavio da će novi asfalt u sledećem krugu u Mirosaljcima dobiti deonica puta za Antonijeviće i nastavak putnog pravca prema Gavrilovićima, koji se nalaze u istom kraju naselja.

„Pored ovog putnog pravca u narednih dvadesetak dana očekujemo da ćemo rešiti višedecenijski problem žitelja, ne samo MZ Mirosaljci, već i žitelja MZ Arapovac i dela Strmova otvaranjem radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže“, kazao je Stević i dodao da će se pored sekundarne mreže za ove tri mesne zajednice raditi i dva rezervoara za pijaću vodu.

Stanovnici Mirosaljaca dobiće uskoro na upotrebu i novi objekat Doma kulture, gde će za najmlađe stanovnike Mirosaljaca Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“ dobiti prostor za otvaranje vrtića, deo objekta biće namenjen najstarijim stanovnicima sela, a pored toga u ovom objektu biće smeštena i mesna kancelarija i pošta, kazao je ovom prilikom Stević.

U saradnji sa mesnom zajednicom Mirosaljci, opština Lazarevac radi celokupno parterno uređenje prostora oko novog objekta Doma kulture, a nakon toga na tom prostoru biće postavljeno i novo savremeno igralište za najmlađe stanovnike Mirosaljaca, kaže Stević i dodaje da je u planu i uređenje prostora oko školskog objekta u Mirosaljcima, gde je već urađena ograda i gde je u plana da se početkom naredne godine asfaltira manji sportski teren, koji bi koristila deca školskog uzrasta.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti