15.9 C
Lazarevac

Neformalno obrazovanje kao važan aspekt edukacije mladih

Kancelarija za mlade Grada Beograda u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu  a u organizaciji lazarevačkog Centra za kulturu realizovala je danas besplatnu  obuku mladih za pisanje projekata.

Obuci su prisustvovali nastavnici, profesori i učenici lazarevačkih škola a direktor Centra za kulturu, Marko Mijušković  ističe da je ovo još jedan od načina da se neformalno obrazovanje prikaže kao veoma bitan aspekt  usavršavanja veština mladih ljudi.

‚‚Predavači će obaviti neformalnu edukaciju za pisanje projekata što je veoma bitna stvar. Mi vidimo  da se danas u društvenom životu veliki broj mladih ljudi bavi pisanjem projekata  i to je nešto što želimo da podstaknemo u Lazarevcu“,  rekao je Mijušković.

Nemanja Marković zamenik direktora Knacelarije za mlade Grada Beograda istakao je odličnu saradnju sa Centrom za kulturu u Lzarevcu  i objasnio da se današnje predavanje odnosilo na pisanje projekata i apliciranje kod domaćih donora.

‚‚Ovo je tek početak jedne, ja se nadam ,dugoročne saradnje. Tokom današnjeg dana svi oni koji su prisutni  uspeće da se upoznaju sa osnovama pisanja projekata i apliciranja . Ovo jedno predavanje naravno nije dovoljno ali mi smo tu da u nekom narednom perodu podignemo znanje mladih iz Lazarevca  u vezi sa ovom temom na neki viši nivo“,kazao je on.

lazarevac.info / kissinfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti