15.9 C
Lazarevac

Nikodijević u poseti Centru za kulturu Lazarevac povodom pokretanja novih projekata

Nakon pokretanja brojnih projekata Centra za kulturu Lazarevac, što je rezultat izuzetne saradnje sa Skupštinom grada, među kojima je i postavljanje parkinga za bicikle ispred samog objekta, direktor kulturne ustanove Marko Mijušković je najavio i druge projekte koji će biti sprovedeni u narednom periodu.

Tim povodom je ovu ustanovu posetio predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević koji je podržao razvoj kulture i zdravih stilova života u Lazarevcu.

Mijušković je rekao da je nedavno potpisano rešenje o korišćenju zgrade nakon nekoliko decenija i da je dobijena upotrebna dozvola.

„Ovo je jedna od značajnih stvari jer sada možemo raditi brojne projekte vezane za rekonstrukciju same zgrade ove kulturne ustanove. Centar za kulturu Lazarevac je sa udruženjem biciklista „Kurbla“ realizovao projekat koji se odnosi na postavljanje parkinga za bicikle na sedam lokacija u opštini Lazarevac. „

„Drago mi je što su mladi i ambiciozni ljudi na čelu ove kulturne ustanove. Godinama nije ulagano u ovaj objekat, zaista mislim da Lazarevac zaslužuje nov i rekonstruisan Centar za kulturu. U narednom periodu moramo uložiti više sredstava u Lazarevac jer građani ove opštine to zaslužuju. Mislim da treba više ulagati u sportske terene i dečja igrališta, Grad Beograd će apsolutno stajati na raspolaganju ovoj opštini“, rekao je Nikodijević istakavši da Lazarevac treba da se razvija u korak sa svim beogradskim opštinama.

lazarevac.info / kissinfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti