10.3 C
Lazarevac

Novi bunari daju rezultate, stabilnije vodosnabdevanje u Lazarevcu

Vodosnabdevanje Lazarevca napokon ulazi u fazu u kojoj neće biti neplaniranih problema i restrikcija. Nakon što su nova tri bunara izbušena i opremljena, jedan od njih je već pušten u rad i sa svojih 10 litara u sekundi, što je ispod limitiranog maksimuma, već sada doprinosi urednom i stabilnom vodosnabdevanju.

Od ove nedelje se očekuje uvođenje i drugog bunara u sistem, a na trećem bunaru treba još da se završe elektro radovi koji su zbog nepovoljnih vremenskih uslova na kratko odloženi, izjavio je direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Rakić.

Nova tri bunara koja su izbušena i opremljena svakako će rešiti višedecenijske probleme Lazarevčana sa vodosnabdevanjem. Nakon što je prvi bunar pušten u rad, sa svojih 10 litara u sekundi umnogome je doprineo da rezervoari i pored solidne potrošnje u toku prethodnih dana budu na 65% popunjenosti. Puštanje drugog bunara se očekuje početkom sledeće nedelje, dok će treći bunar biti pušten u sistem nakon što se završe preostali elektro radovi na njemu koji su zbog vremenskih prilika na kratko bili odloženi.

Aleksandar Rakić ističe da je voda sa nova tri bunara prema radiološkim, fizičko-hemijskim i biloškim analizama vrhunskog kvaliteta i da Lazarevčani slobodno mogu da kažu da piju najkvalitetniju vodu.

lazarevac.info / geminfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti