10.3 C
Lazarevac

Novi bunari i zamena ventila-sve u cilju stabilnog vodosnabdevanja

Javno preduzeće za komunalnu privredu GO Lazarevac u proteklom periodu, vodovodne kapacitete pojačalo je bušenjem tri nova bunara na izvorištu Peštan i time za korisnike obezbeilo veće količine vode.

Dva bunara su puštena u rad, dok treći nije iz tehničkih razloga. Restrikcija vode nema a ono što podstiče optimizam jeste činjenica da je u poslednjih par dana potrošnja vode bila na nivou letnjeg perioda, istakao je direktor JPKP Lazarevac, Aleksandar Rakić.

‚‚Takvu potrošnju možemo da pratimo. Ja se nadam da će tako biti i tokom leta i da nećemo imati ozbiljnijih problema. Plaše nas eventualne suše i da se ne ponovi prošla godina kada je sve do jeseni bilo jako malo padavina“ kaže on.

Redovno vodosnabdevanje je jako važno iz dva razloga, prevashodno zbog građana i njihovih potreba, a sa druge strane iz razloga što česta isključenja dovode do pucanja na vodovodnoj mreži usled naglog povećanja pritiska.

Lazarevačko komunalno preduzeće trenutno je angažovano na zameni ventila  na mreži. Mnogi od njih su davno postavljeni, neki su i ‚‚probili“ što je izazivalo gubitke na mreži, tako da je zbog intervencije na nekoj lokaciji,često pola grada ostajalo bez vode dok se kvar ne sanira.

lazarevac.info / geminfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti