4.8 C
Lazarevac

Obeležen Svetski dan zdravlja u OŠ „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu

Svetski Dan zdravlja obeležen je nizom aktivnosti u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” u Stepojevcu. Predmetni nastavnici su deo svojih uvodnih časova prilagodili prezentovanju zdravih navika i stilova života dok su zaposleni Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” održali predavanje o značaju preventivnih pregleda učenicima sedmog i osmog razreda.

Godišnjim planom rada Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Stepojevcu predviđeno je da se obeležavaju svi oni datumi i događaji koji mogu da podignu svest učenika o određenoj temi. Tim povodom, obeležen je Svetski dan zdravlja nizom aktivnosti i predavanjem zaposlenih u lazarevačkom domu zdravlja koji su učenicima sedmog i osmog razreda održali predavanje o značaju preventivnih pregleda i zdravim navikama i stilovima života.

Poseban doprinos obeležavanju Svetskog dana zdravlja doprineo je i đački parlament OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” pod vođstvom nastavnice Danijele Petković, koji su svojim vršnjacima održali zanimljivo predavanje na temu zdravog života.

Jelena Tadić, iz centra za prevenciju Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević”, održala je osnovcima predavanje na temu “Naša planeta, naše zdravlje – očistimo vazduh, vodu i hranu”.

U saradnji sa Beogradskom asocijacijom za sport, nedavno je organizovan projekat u kome škola već četvrtu godinu učestvuje a pod nazivom “Mini, mini sport”, što je bio svojevrsni uvod u obeležavanje Svetskog dana zdravlja.

lazarevac.info / geminfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti