4.8 C
Lazarevac

Obeležena 107. godišnjica od Kolubarske bitke

Parastosom u kripti Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija, ceremonijom polaganja venaca i kratkim kulturno umetničkim programom koji je održan ispred lazarevačkog hrama danas je obeležena 107. godišnjica od Kolubarske bitke.

Venac u kripti hrama u ime Vlade Republike Srbije položio je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor. Vence su položili i predstavnici Vojske Republike Srbije, a u ime Gradske opštine Lazarevac predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić. U državnoj ceremoniji obeležavanja 107. godišnjice od Kolubarske bitke učešće su uzeli i predstavnici ambasada Austrije, Mađarske i Slovačke, kao i predstavnici nekoliko udruženja.

Nakon ceremonije prisutnima se obratio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je u svom govoru pred okupljenim građanima podsetio da su na današnji dan 1914. godine, maestralno vođeni od strane oficirskog kadra, ujedinjeni svi slojevi društva seljaci, radnici, intelektualci izvojevali jednu od najvećih pobeda u Velikom ratu, Kolubarsku bitku.

Ceremonija obeležavanja 107. godišnjice od Kolubarske bitke završena je polaganjem venaca na Spomenik srpskom ratniku u centru Lazarevca.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti