10.3 C
Lazarevac

Obeležena 108. godišnjica od Kolubarske bitke

Polaganjem venaca i odavanjem državnih i vojnih počasti ispred Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija i na Spomenik srpskom ratniku danas je u našem gradu obeležena 108. godišnjica od Kolubarske bitke.

Državnu ceremoniju obeležavanja 108. godišnjice od Kolubarske bitke predvodio je ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja g. Nikola Selaković.

Vence u kriptu hrama Svetog Dimitrija pored ministra Selakovića, položili su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, predstavnici GO Lazarevac, predstavnici ambasada Austrije, Češke, Mađarske i Slovačke, kao i predstavnici brojnih udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

U nastavku državne ceremonije prisutnima ispred lazarevačkog hrama obratili su se predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i ministar Nikola Selaković, nakon čega je izveden kraći kulturno umetnički program.

Državna ceremonija obeležavanja 108. godišnjice od Kolubarske bitke završena je polaganjem venaca na Spomenik srpskom ratniku ispred lazarevačke biblioteke.

U svom obraćanju prisutnim Lazarevčanima na državnoj ceremoniji predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je istakao da Kolubarska bitka i Hram sa Spomen kosturnicom kojim se ponosimo, posebno obavezuje stanovnike Lazarevca da ga čuvaju kao uspomenu na herojstvo, žrtvu i ljubav za slobodom koji su naši preci pokazali.

„Današnja ceremonija bila je prilika za sve prisutne, naročito za prisutne učenike iz osnovnih i srednjih škola iz našeg grada da se još jednom prisetimo svih strahota rata i da iz toga izvučemo pouke za naše dalje postupke”, kazao je Stević.

GO Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti