15.9 C
Lazarevac

Održana 11. sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac

Danas je održana 11. sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac na kojoj su odbornici razmatrali pet tačaka dnevnog reda, a većina se odnosila na rad i finansijsko stanje u Javnom preduzeću za komunalnu privredu „Lazarevac“.

Na današnjoj sednici odbornici su usvojili Drugi rebalans programa poslovanja komunalnog preduzeća za ovu godinu i dali saglasnost na Poseban program ovog preduzeća o korišćenju sredstava budžeta opštine Lazarevac po osnovu subvencija. Predsednik opštine Bojan Stević rekao je nakon sednice da su obezbeđena novčana sredstva u visini od 470 miliona dinara za povezivanje radnog staža zaposlenih u ovom javnom preduzeću od 2010. do 31. decembra 2014. godine. Opredeljno je i 94.100.000 dinara za otpremnine koje je potpisalo 65 ljudi u komunalnom preduzeću.

„Pre 14 meseci, prilikom imenovanja na mesto predsednika opštine u svom ekspozeu, obećao sam odbornicima, ali pre svega građanima Lazarevca da će moj najvažniji zadatak i zadatak mojih saradnika u ovom mandatu biti rešavanje satatusa i problema u JPKP Lazarevac. Tada sam obećao rešavanje problema neuplaćenih doprinosa, neuplaćenog penzionog i zdravstvenog osiguranja, koji su stari već gotovo 11 godina. Mislim da osim mene, toga dana niko nije verovao da će to biti rešeno. Od tada neprestano slušam o pričama o gašenju JPKP Lazarevac, masovnom otpuštanju radnika i nepostojanju izlaza za naše javno preduzeća. Na današnjoj sednici doneli smo nekoliko važnih odluka kojima ćemo rešiti najveće probleme našeg javnog preduzeća i zaposlenih, 470 miliona dinara subvencija biće iskorišćeno za povezivanje radnog staža svih zaposlenih, a 94,1 milion dinara za otpremnine radnicima koji su dobrovoljno pristali da napuste naše komunalno preduzeće. Danas je veliki dan, jer smo donetim odlukama rešili najveći deo problema našeg komunalnog. Uz domaćinsko ponašanje rukovodstva JPKP Lazarevac u budućem periodu, cilj je da uz racionalno raspolaganje sredstvima i dodatna ulaganja stavimo preduzeće na zdrave noge“, kazao je nakon današnje sednice predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i iskoristio ovu priliku da se zahvali rukovodstvu Grada Beograda, resornim ministarstvima, Vladi Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na razumevanju i pomoći koju su pružili na rešavanju problema u JPKP Lazarevac.

Pored tačaka koje su se odnosile na rad lazarevačkog komunalnog preduzeća, odbornici su usvojili i Program čišćenje snega i leda sa puteva i ulica na teritoriji gradske opštine Lazarevac u zimskom periodu 2021/2022. godina i dali saglasnost na Program rada Turističke organizacije gradske opštine Lazarevac za 2021.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti