15.9 C
Lazarevac

Održana promocija monografije „130 godina OŠ Rudovci“

U svečanoj sali Biblioteke održan je prigodni program povodom promocije monografije „130 godina OŠ Rudovci“.

Monografiju su priredili Tanja Pajović, Vladimir Petrović i Srđan Đumić, nastavnici OŠ „Rudovci“ a na inicijativu Branke Simić. Predgovor je napisao jedan od najpoznatijih bivših učenika ove škole, prof. dr Milija Belić.

Program promocije monografije, kojom se obeležava jubilej 130 godina postojanja ove škole, vodila je Biljana Šijaković, a o knjizi su govorili Branka Simić, bibliotekar Biblioteke „Dimitrije Tucović“ i inicijator nastanka ove publikacije, Vladimir Petrović, nastavnik likovnog obrazovanja koji je učestvovao u prikupljanju podataka za ovu monografiju, prof. dr Milija Belić, koji je sa posetiocima podelio svoja sećanja na školske dane provedene u Rudovcima.

Promociji je prisustvovao i predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević.

Na kraju se publici obratio i Nebojša Delić, direktor OŠ „Rudovci“ nakon čega je dodelio zahvalnice najzaslužnijim stanovnicima Rudovaca i bivšim učenicima koji su pomogli da monografija ugleda svetlost dana.

U muzičkom delu programa učestvovao je trio učenica MŠ „Marko Tajčević“.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti