4.8 C
Lazarevac

Održana Svečana sednica Skupštine GO Lazarevac povodom Vidovdana – Dana opštine

Obeležavanje Vidovdana – Dana opštine Lazarevac nastavljeno je danas Svečanom sednicom Skupštine GO Lazarevac na kojoj su uručene nagrade Gradske opštine Lazarevac. Uručenju nagrada prethodilo je obraćanje predsednika Skupštine GO Lazarevac Bojana Sinđelića, predsednika opštine Bojana Stevića i državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darka Božića.

Predsednik Skupštine Bojan Sinđelić u svom obraćanju čestitajući praznik stanovnicima opštine Lazarevac između ostalog je istakao da su se stanovnici naše opštine dokazali državi uvek kada nas je zvala maksimalnim odzivom kako u ratu, tako i u miru.

„Za vreme ratova prolivali smo krv, a u miru znoj. Tako da i danas na ovom vrelom danu naši rudari kopaju ugalj koji se koristi za preko 50% proizvodnje električne energije“, kazao je Sinđelić.

Predsednik opštine Bojan Stević u svom govoru više se osvrnuo na postignute rezultate u prethodnih godinu dana ističući da je i pored činjenice da je prošlu godinu obeležila epidemija korone koja je uticala i na ozbiljno smanjenje budžeta GO Lazarevac opštinsko rukovodstvo uspelo da realizuje brojne projekte od ogromnog značaja za građane opštine Lazarevac.

„U septembru kada sam stupio na dužnost vodio sam se samo jednom idejom, a to je rečenica predsednika Srbije Aleksandra Vučića da naša država ima dovoljno sredstava, ali da u lokalnim samoupravama nema dovoljno kvalitetnih i spremnih projekata za finansiranje. Shvatili smo poruku i odmah krenuli u izradu kvalitetnih projekata“, naglasio je Stević i dodao da su upravo ti kvalitetni projekti u godini za nama naišli na razumevanje Grada Beograda, Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, a rezultat svega toga je da je Lazarevac danas jedno veliko gradilište.

Na kraju svog obraćanja čestitajući građanima Dan opštine Lazarevac i nagrađenima zaslužene nagrade Stević je poručio da će ovo opštinsko rukovodstvo i u sledećoj godini sa još više entuzijazma, volje i želje raditi da opština Lazarevac na svakom svom delu bude bolje mesto za život.

U nastavku Svečane sednice a povodom Dana opštine uručene su i nagrade Gradske opštine Lazarevac. Vidovdanska nagrada pripala je Fudbalskom klubu „Kolubara“ Lazarevac, nagrada iz oblasti stvaralaštva mladih učenicima Mateji Davidoviću i Mihailu Radovanoviću. Dok je nagrada iz oblasti protivpožarne zaštite pripala Vladanu Martinoviću iz Lazarevca zaposlenom u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Lazarevac.

Svečana sednica GO Lazarevac završena je umetničkim programom u izvođenju Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac.

Treba napomenuti da je obeležavanje Vidovdana – Dana opštine započelo jutros Svetom liturgijom koja je služena u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, a zatim parastosom i polaganjem venaca u kripti Hrama.

lazarevac.info / Opština Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti