10.3 C
Lazarevac

Oglasio se OIK – zvanični rezultati izbora u Lazarevcu

Izborna komisija opštine Lazarevac saopštila je danas zvanične rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Glasalo se na 64 biračka mesta a predsednik Opštinske izborne komisije,Ivan Ranković kaže da su izbori protekli u savršenom redu,da nije bilo većih incidenata kao ni primedbi na sam postupak.

Na osnovu prebrojanih glasova na predsedničkim izborima u opštini Lajkovac, Aleksandar Vučić  osvojio je 19.174 glasa, Zdravko Ponoš 6.207, Dr Miloš Jovanović 2.807, Milica Đurđević Stamenkovski  2.366, Boško Obradović 2.042, Biljana Stojković 758, Branka Stamenković 697 glasova  i. Miša Vacić 373.

Na izborima za Narodne poslanike  lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila je 14.914 glasova, lista Ivica Dačić-Premijer Srbije 4.461,Marinika Tepić 4.943, dr Miloš Jovanović  2.404,Milica Đurđević 2.126,Boško Obradović 1.746 dok su ostali imali znatno manji broj glasova.

Ranković se zahvalio svim članovima biračkih odbora.

„Želim i da se zahvalimi zameniku Načelnika opštinske uprave koji je takođe dao veliki doprinos pri samoj proceduri, kao i svim članovima OIK koji su takođe dali svoj maksimum. Ispoštovane su sve procedure, sve je urađeno u skladu sa zakonom, prigovora nije bilo a odluke na svim sednicama bile su jednoglasne“, rekao je Ranković.

lazarevac.info / kissinfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti