15.9 C
Lazarevac

Opštine Lazarevac, Lajkovac i Ljig odale počast palim borcima u Kolubarskoj bici

Povodom 9. decembra, dana kada je pre 107 godina u okviru Kolubarske bitke oslobođen Lazarevac, predsednici opština Lazarevac Bojan Stević, Lajkovac Andrija Živković i Ljig Dragan Lazarević položili su zajednički venac na spomen obeležje borcima stradalim u Kolubarskoj bici u porti Hrama Svetog Georgija u Ćelijama. Predstavnici tri opštine nakon toga venac su položili i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vračem Brdu.

Nakon polaganja venaca predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je da je 9. decembar 1914. godine izuzetno važan datum za sve stanovnike Lazarevca, jer je na taj dan u okviru Kolubarske bitke oslobođen Lazarevac.

„Nastavljanje tradicije obeležavanja i sećanja na ovaj dan i na sve junake i borce koji su život dali za slobodu, mir i blagostanje u kojem mi sad uživamo, naš je mali doprinos da se ova žrtva naših predaka nikada ne zaboravi“, kazao je Stević.

Delegacija Gradske opštine Lazarevac predvođena predsednikom Skupštine GO Lazarevac Bojanom Sinđelićem i predstavnici Mesne zajednice Županjac položili su venac i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu, koji je podignut 2014. godine.

Državna ceremonija povodom obeležavanja 107. godišnjice Kolubarske bitke i ove godine biće održana 15. decembra sa početkom u 11 časova kod Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, a zatim i kod Spomenika srpskom ratniku.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti