15.9 C
Lazarevac

Otpočela sadnja preko 800 novih stabala u Gradskom parku u Lazarevcu

Danas je predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević u društvu saradnika i pomoćnika ministra za zaštitu životne sredine Dejana Furjanovića prisustvovao početku sadnje preko 800 stabala lišćarskog i četinarskog drveća u gradskom parku u Lazarevcu koje se sprovodi kroz projekat Ministarstva za zaštitu životne sredine „Srbija sadi”.

„Koristim i ovu priliku da se zahvalim Gradu Beogradu, Vladi Republike Srbije i nadležnom ministarstvu na sredstvima koji su izdvojena za realizaciju pošumljavanja Gradskog parka u Lazarevcu, što je važan korak u zajedničkoj borbi za zdraviju životnu sredinu i čistiji vazduh”, rekao je Stević.

Pomoćnik ministra Dejan Furjanović se zahvalio opštinskom rukovodstvu i tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je gradska opština Lazarevac uzela učešće u ovom projektu pošumljavanja i na taj način doprinela čistijoj životnoj sredini.

„Buduća saradnja sa Ministarstvom za životnu sredinu, pre svega biće usmerena na zamenu postojećih kotlova u lazarevačkim osnovnim školama koje trenutno koriste prljave energente, sa energetski efikasnijim kotlovima koji koriste čistije izvore energije”, zaključio je Stević.

GO Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti