15.9 C
Lazarevac

Otvorena izložba „Portreti Patrijarha Pavla“, autora Hadži Marka Vujičića

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevacu otvorena je izložba „Portreti Patrijarha Pavla“, autora Hadži Marka Vujičića, dugogodišnjeg urednika fotografije „Pravoslavlja“, novina Srpske patrijaršije i fotoreportera Frankfurtskih vesti, koji je duži niz godina pratio aktivnosti blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla. Na izložbi su prikazana 33 portreta Patrijarha Pavla koje je Vujičić snimio u Srbiji i dijaspori.

Fotografije koje su izložene su nastale u različitim periodima, od vremena dok je Vujičić bio student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, a zatim i dok je radio za “Pravoslavlje” i kasnije kao vroučitelj. Izložba je prvi put javnosti predstavljena pre dve godine, na desetogodišnjicu smrti Patrijarha Pavla.

Hadži Marko Vujičić imao je priliku da se uveri zašo je Patrijarh Pavle bio voljen u narodu. Ističe da je skromno živeo, i da je pomoć pružao svima kojima je ona bila potrebna.

Patrijarha Pavla, kako nam je otkrio autor izložbe, pamtiće po njegovim citatima i rečima ohrabrenja koje je upućivao narodu, posebno u periodu velikih izazova za našu zemlju.

Jedinstvenu izložbu „Portreti Patrijarha Pavla“ posetioci Biblioteke „Dimitrije Tucović“ moći će da pogledaju do 1. decembra.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti