4.8 C
Lazarevac

Po čemu smo najbolji na svetu? – dr Predrag Marković na tribini u Lazarevcu

Srpski istoričar, političar i doktor istorijskih nauka, Predrag Marković, održao je juče u Centru za kulturu Lazarevac tribinu na kojoj se govorilo o tome u čemu su Srbi kroz istoriju bili najbolji na svetu.

„U nekim stvarima jesmo bolji od drugih. Ja sam popisao kroz našu istoriju u čemu smo mi to sve bili najbolji  ali ne mogu sada sve da vam kažem. Imali smo najbolje i u politici i u ratovanju,u kulturi,umetnosti, bili smo ponekad najhrabriji, najkreativniji ponekad i najveće žrtve… Ipak, nekim stvarima smo isprljali uspomene naših predaka. Naša vojska u Prvom Svetskom ratu nije ubila ni jednog zarobljenika, što nije bio slučaj u nekim kasnijim ratovima. Neke od tih tekovina smo pokvarili ali na sreću nismo sve pokvarili’’, kaže Marković.

Marković ističe da još uvek imamo mnogo toga da ponudimo svetu, ali kako kaže, moramo da sačuvam narod  kako u Srbiji, tako i u rasejanju.

lazarevac.info / kissinfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti