15.9 C
Lazarevac

Počeo upis u lazarevačke vrtiće

Predškolska ustanova ’’Rakila Kotarov Vuka’’ Lazarevac, raspisala je konkurs za prijem dece (jasle, vrtić, pripremni predškolski program) za radnu 2022/2023.godinu. Konkurs traje od 11. aprila do 13. maja. Zahtev se može podneti putem elektronske usluge na nacionalnom portalu elektronske uprave Vlade Republike Srbije (www.euprava.gov.rs).

„Zahtev se isključivo podnosi elektronskim putem“, istakla je za Kiss Fm medicinska sestra na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti u ovoj ustanovi, Gordana Kulić.

„Preliminarne liste upisane dece biće istaknute do 6. juna ove godine. Roditelji čija deca ne budu primljena po konkursu ili koji ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije o tome gde im je dete raspoređeno, mogu da predaju žalbu od 6.do 16. juna 2022. godine, dok upisna komisija razmatra žalbe od 16.do 24. juna.

Što se slobodnih mesta tiče, za jaslene grupe ukupno, za celu predškolsku ustanovu u Lazarevcu ima 106, a za vrtić 85 mesta’’ potvrdila je Kulić.

Epidemiološke mere u PU „Rakila Kotarov Vuka“  su „relaksirane“ ali je preporuka Instituta za javno zdravlje da se  zadrže preventivne mere nošenja maske, dezo-barijere, dezinfekcija ruku i odgovarajuća distanca.

„Što se tiče zdravstvenog stanja i epidemiološke situacije u našoj ustanovi, deca su zdrava, nemamo pojavu bolesti kao što su šarlah, boginje i slično, osim u pojedinim, retkim slučajevima. Čim primetimo da dete kašlje ili da je došlo do promene zdravstvenog stanja,odmah pozivamo roditelje ili ujutru ako primetimo da su detetu oči crvene ili da nos curi, mi vratimo dete, da lekar proceni da li je zdravo i da li može u kolektiv i o tome izda odgovarajuću potvrdu“ rekla je ona. 

Od ostalih aktivnosti, tokom ovog meseca u planu su i jednodneveni izleti u Zoološki vrt i Muzej čokolade u Beogradu.           

lazarevac.info / kissinfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti