4.8 C
Lazarevac

Položeni venci na spomen obeležje komandantu Gvozdenog puka na brdu Kremenica

Polaganjem venaca na spomen obeležju na brdu Kremenica u Bistrici obeležena je godišnjica pogibije komandanta Gvozdenog puka Milivoja Stojanovića Brke. Ispred Gradske opštine Lazarevac venac je položio predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić koji je ovom prilikom istakao da je cela teritorija opštine Lazarevac natopljena krvlju srpskih ratnika koji su život dali za slobodu Srbije.

„Ne samo brdo Kremenica već svaki brežuljak na teritoriji naše opštine svedoči o junaštvu i žrtvi naših predaka, u najvećoj meri žrtvi srpskog seljaka”, kazao je Sinđelić i dodao da junaci poput komandanta Milivoja Stojanovića Brke nikada ne smeju biti zaboravljeni.

Pored predstavnika GO Lazarevac venac na spomenik položili su i predstavnici Rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac, a svečanosti su prisustvovali i predstavnici nekoliko udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova sa teritorije naše opštine, ali i predstavnici udruženja iz Loznice i Topličkog kraja, kao i više desetine građana Bistrice.

Organizatori događaja na Kremenici su Odbor za očuvanje tradicije Gvozdenog puka Bistrica, MZ Bustrica uz podršku GO Lazarevac.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti