4.8 C
Lazarevac

Potpisan ugovor o finansiranju Regionalne deponije Kalenić

U Palati Srbije danas je potpisan ugovor između Ministarstva zaštite životne sredine, Evropske banke za obnovu i razvoj i Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko-Tamnava” d.o.o. o finansiranju Regionalne deponije Kalenić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Đorđe Maksimović pomoćnik predsednika Gradske opštine Lazarevac koji je ujedno i predsednik Skupštine REC „Eko-Tamnava”d.o.o.

„Kroz ovaj projekat Lazarevac će dobiti centar za separaciju komunalnog otpada, kante za domaćinstva i obnovljen vozni park kamiona neophodnih za iznošenje komunalnog otpada. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za opštinu Lazarevac, ali i za ostale opštine koje su osnivači preduzeća REC „Eko-Tamnava” d.o.o. jer će izgradnjom regionalne deponije trajno biti rešeno pitanje odlaganja čvrstog komunalnog otpada na ekološki prihvatljiv način”, rekao je ovom prilikom pomoćnik predsednika Maksimović.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti