15.9 C
Lazarevac

Potpisani ugovori o donaciji za nabavku medicinske opreme

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević danas je sa direktorom Specijalne bolnice za interne bolesti Lazarevac (nekadašnja Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju) Miodragom Milićem i zamenikom direktora Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Milanom Milovanovićem potpisao ugovore o donaciji sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme za ove dve ustanove ukupne vrednosti 1.900.000,00 dinara. Gradska opština Lazarevac navedena sredstava obezbedila je posredstvom Saveta za zdravstvo.

Vrednost donacije za Specijalnu bolnicu za interne bolesti je 1.500.000,00 dinara, koja će biti iskorišćena za nabavku Mini vidas aparata za biohemijsku laboratoriju.

Direktor Specijalne bolnice za internu medicinu Miodrag Milić zahvalio se opštini na razumevanju i sluhu koji je pokazala obezbeđivanjem sredstava za nabavku ovog aparata koji je izuzetno važan i neophodan za funkcionisanje biohemijske laboratorije.

„Prethodni aparat nabavljen je davne 1993. godine, i jednostavno rečeno on je već odradio svoj radni vek. Nabavkom novog aparata građani opštine Lazarevac dobiće mogućnost za jednu savremenu dijagnostiku i samim tim za uspešnije lečenje. Ovo danas je jedan svečani trenutak i ulaganje u naše zdravstvo na duže staze, zbog čega se zaista zahvaljujem našoj opštini na veoma uspešnoj saradnji“, kazao je doktor Miodrgag Milić.

Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ donaciju će iskoristiti za nabavku neophodne medicinske opreme za unapređenje rada Hitne službe, rekao je nakon potpisivanja ugovora zamenik direktora Doma zdravlja Milan Milovanović.

„Zbog naše geografske pozicije, naša Hitna služba predstavlja jednu od najopterećenijih službi u široj okolini, sa velikim brojem transporta za Beograd, a ovom opremom koju ćemo od ovih sredstava nabaviti omogućićemo našim zaposlenima da na još bezbedniji i kvalitetniji način obave svoj zadatak, a to je siguran i bezbedan brzi prevoz naših pacijenata do medicinskih centara koji su njima potrebni“, kazao je Milovanović i iskoristio ovu priliku da se opštini zahvali na pomoći koju pruža u aktivnosti izmeštanja Covid ambulante iz sadašnjeg u mnogo bolji i adekvatniji prostor, naročito pred prestojeći zimski period.

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević istakao je da će sredstva koja su predmet današnje donacije dve lazarevačke zdravstvene ustanove iskoristiti za nabavku neophodne medicinske opreme koja će svakako poboljšati zdravstvenu uslugu za sve građane naše opštine kojima je ona neophodna.

„Kada je reč o donaciji za dom zdravlja sredstava koja su predmet ovog ugovora uz dodatna sredstva čija je realizacija u toku, biće iskorišćena za nabavku tri veoma važna medicinska aparata koja su neophodna Hitnoj službi u Lazarevcu“, kazao je Stević i dodao da se radi o mobilnom EKG aparatu, defibrilatoru i uređaju pacijent monitor koji je veoma važan prilikom transporta pacijenata ka ustanovama u Beogradu.

„Pored sredstava koja smo obezbedili za nabavku ove medicinske opreme, opština Lazarevac pokrenula je nabavku za kupovinu dela računarske opreme za potrebe doma zdravlja odnosno Hitne službe, a zajedno sa Domom zdravlja radimo i na uređenju prostorija starog porodilišta, drugog sprata objekta gde se sada nalazi Zavod za endemsku nefropatiju, gde je plan da izgradnjom zasebnog odvojenog ulaza izmestimo Covid ambulantu i time obezbedimo bolje uslove za ove pacijente u predstojećim hladnim mesecima“, rekao je Stević.

„Sa direktorom Miodragom Milićem dogovorili smo se da će opština donirati kompletnu led rasvetu za Specijalnu bolnicu za interne bolesti što će takođe poboljšati uslove rada za zaposlene, ali i uslove lečenja i boravka za pacijente“, kazao je predsednik GO Lazarevac i zaključio da je plan opštine za sledeću godinu i da izdvoji sredstva za izradu projektno -tehničke dokumentacije za rekonstrukciju kompletnog objekta Doma zdravlja i novog i starog objekta sa objektom u kojem se sada nalazi Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac.

„Završena projektno – tehnička dokumentacija omogući će nam da za sredstva za izvođenje radova za rekonstrukciju ovih objekata konkurišemo kod nadležnih ministarstava ili Kancelarije za javna ulaganja“, napomenuo je Stević.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti