15.9 C
Lazarevac

Prednost polupodzemnih kontejnera

Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ svakodnevno radi na pražnjenju posuda za odlaganje komunalnog otpada i čišćenje prostora oko njih a uporedo sa tim radi se i na ispitivanju novih lokacija za ugradnju ove vrste posuda, shodno potrebama građana.

Prednost polupodzemnih kontejnera je ta što na jednom mestu može da se sakupi veća količina otpada jer jedan takav kontejner menja čak četiri metalna ili plastična klasična kontejnera.

U narednom periodu, postavljanjem novih polupodzemnih kontejnera povećaće se nivo komunalnog reda u gradu i omogućiti građanima ekološki prihvatljivo odlaganje otpada.

Jedna od svakodnevnih aktivnosti jeste i odnošenje kabastog otpada po prijavi gradjana. U kabasti otpad spadaju: stari namestaj, stara stolarija, električni uredjaji, tepisi i sl.

Sugrađani koji imaju potrebu da odlože svoj neželjeni kabasti otpad o tome treba da obaveste službu “Kontakt centar” na broj telefona 011/8129 – 830, svakog dana u nedelji od 7 do 19 časova.

lazarevac.info / geminfo.rs

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti