10.3 C
Lazarevac

Predsednici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig odali počast palim borcima u Kolubarskoj bici

Povodom 9. decembra, dana kada je pre 108 godina u okviru Kolubarske bitke oslobođen Lazarevac, predsednici opština Lazarevac Bojan Stević, Lajkovac Andrija Živković i Ljig Dragan Lazarević položili su zajednički venac na spomen obeležje borcima stradalim u Kolubarskoj bici u porti Hrama Svetog Georgija u Ćelijama. Predstavnici tri opštine nakon toga venac su položili i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vračem Brdu.

Nakon polaganja venaca predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je da je 9. decembar 1914. godine izuzetno važan datum za sve stanovnike Lazarevca, jer je na taj dan u okviru Kolubarske bitke oslobođen Lazarevac.

„Na ovaj način tradicionalno odajemo počast svim žrtvama u Kolubarskoj bici u Prvom svetskom ratu, koje su slobodu otadžbine platile svojim životom“, kazao je Stević.

U ime Gradske opštine Lazarevac na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu, koji je podignut 2014. godine, venac su položili učenici škole u Županjcu.

Državna ceremonija povodom obeležavanja 108. godišnjice Kolubarske bitke i ove godine biće održana 15. decembra sa početkom u 11 časova kod Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, a zatim i kod Spomenika srpskom ratniku.

GO Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti