15.9 C
Lazarevac

Predsednik opštine u poseti Voćno loznom rasadniku KGL-a

Višedecenijska uspešna saradnja Gradske opštine Lazarevac i Voćno loznog rasadnika u Lazarevcu, koji posluje u sastavu Kolubare Građevinar, doprinela je da opština Lazarevac bude u vrhu opština u regionu po količini novozasađenih hektara pod voćem i vinovom lozom.

Upravo ova dobra saradnja bila je povod današnje posete predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića i člana Veća GO Lazarevac Nenada Bačanca Voćno loznom Rasadniku, gde su sa upravnikom lazarevačkog rasadnika Željkom Živkovićem razgovarali o daljem nastavku saradnje, mogućnostima i kapacitetima samog rasadnika.

Treba naglasiti da je i ove godine 30 poljoprivrednika sa teritorije naše opštine, koji su se javili na ranije raspisani konkurs, potpisalo ugovore sa opštinom Lazarevac o dodeli subvencija za nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, koji će u najvećoj meri biti realizovani upravo posredstvom Voćno loznog rasadnika KGL-a.

I ovom prilikom predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i upravnik rasadnika Željko Živković složili su se da je dalje ulaganje u podizanje novih zasada voća, uz obezbeđivanje kvalitetnog sertifikovanog sadnog materijala dobar put u razvoju ove grane poljoprivrede.

GO Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti