4.8 C
Lazarevac

U cilju promocije i oživljavanja zadrugarstva i srpskog sela u Centru za kulturu održana Zadružna izložba

U cilju promocije i oživljavanja zadrugarstva i srpskog sela na teritoriji prigradskih opština Grada Beograda danas je u Centru za kulturu Lazarevac održana Zadružna izložba. Ovu izložbu, prvu ovakvog tipa u Lazarevcu organizovao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darko Božić. Izložbu na kojoj je svoje proizvode izložilo desetak poljoprivrednih proizvođača sa teritorije GO Lazarevac obišao je predsednik opštine Bojan Stević. Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izložbi u Lazarevcu prisustvovali su i predstavnici Ministarstva za brigu o selu i Grada Beograda.

Na otvaranju zadružne izložbe u Lazarevcu, državni sekretar Darko Božić je istakao da je cilj ove manifestacije oživljavanje zadrugarstva i sela u prigradskim opštinama Beograda i stvaranje jakog i efikasnog „zelenog prstena“ oko našeg glavnog grada, koji ima potencijal da redovno i efikasno proizvodi i snabdeva svežim i zdravim namirnicama na samo tržište Beograda, već i druge gradove Republike Srbije. Ovaj potencijal velikog tržišta i plasmana svojih proizvoda, mali proizvođači treba da iskoriste ujedinjavanjem u zadruge i da na taj način zajednički nastupe na veliko i izazovno tržište prestonice, zaključio je Božić.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je istakao da je razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine jedan od prioriteta, i da je u tom pravcu opština i otvorila Kancelariju za poljoprivredu čiji je i osnovni zadatak pomoć poljoprivrednim proizvođačima u ostvarivanju subvencija, ali i plasmana njihovih proizvoda. Stević je ovom prilikom pozvao male poljoprivredne proizvođače da se udružuju u zadruge, jer će na taj način lakše doći do sigurnijeg plasmana svojih proizvoda, subvencija, ali i povoljnijih kredita za ulaganje u proizvodnju. Stević je dodao da će ovaj vid udruživanja poljoprivrednika u zadruge imati svaku vrstu pomoći od opštine Lazarevac.

lazarevac.info / Opština Lazarevac

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti