10.3 C
Lazarevac

U Lazarevcu obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Polaganjem venaca na Spomenik srpskom ratniku danas je u Lazarevcu obeležen 15. septembar Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Vence su položili predstavnici Gradske opštine Laazrevac i predstavnici OO Rezervnih vojnih starešina Lazarevca.

Zamenik predsednika Skupštine Željko Pavlović nakon ceremonije polaganja je rekao da mu je izuzetna čast da praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i na ovaj način obeležavamo u Lazarevcu. Ovim činom želimo da odamo poštu svim srskim junacima koji su kroz vekove boreći se za slobodu i čast Srbije stradali pod srpskom trobojkom, kazao je Pavlović.

„Zahvalio bi se i članovima Udruženja Rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac koji su nam se pridružili obeležavanju današnjeg praznika, a ujedno bi iskoristio i priliku da im čestitam i Dan udruženja koji danas proslavljaju“, kazao je Pavlović.

Ispred OO RVS Lazarevca prisutnima se obratio profesor Ratko Vukelić koji je govorio o značaju 15. septembra dana proboja Solunskog fronta i velike pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu, ali i značaju obeležavanja praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave za našu državu i srpski narod u celini.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti