15.9 C
Lazarevac

U Lazarevcu održan 13. Festival srpskih vina

Po trinaesti put u Lazarevcu je održan Festival srpskih vina, koji se zbog epidemiološke situacije drugi put zaredom održava na otvorenom prostoru u Karađorđevoj ulici. Na ovogodišnjem festivalu izloženo je preko 300 vinskih etiketa i preko 50 vinarija iz čitave Srbije. Svoje proizvode predstavilo je i 6 vinarija sa teritorije GO Lazarevac.

Festivalske štandove obišao je i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. „Prezadovoljan sam organizacijom 13. Festivala srpskih vina u Lazarevcu na kojem je svoje proizvode predstavilo preko pedeset izlagača. Očekujem da će u toku večeri štandove posetiti još veći broj naših sugrađana i kao i prethodnih godina kupiti najbolja srpska vina. Lazarevac, zahvaljujući vinu i ovoj manifestaciji, postaje nadaleko prepoznatljiv. Nadam se da ćemo sledeće godine pobediti kovid i samim tim imati još veći broj izlagača i posetilaca. Ponosan sam na ovogodišnju organizaciju, ljude koji su odabrali vinarije, na čelu sa selektorom festivala Nenadom Andrićem, mojim kolegom Nenadom Bačancem i svim zaposlenenima u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac”, istakao je Stević.

Posebno mesto i pažnju posetilaca i ove godine na Festivalu srpskih vina privukli su proizvođači vina i izlagači sa teritorije naše opštine: Podrum Milojaš, Podrum Milojević, Carpe Diem, Zorča, Dimitrijević, Srž-Milovanović i Udruženje etno domaćice.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti