15.9 C
Lazarevac

Novo igralište za mališane u Čibutkovici

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima obišao je MZ Čibutkovica, gde je u dvorištu škole izgrađeno dečije igralište. Ovo igralište će moći da koriste deca iz područnog odeljenja Osnovne škole „Mihailo Mladenović Selja“. Stević je istakao da će u narednom periodu biti urađen parterni deo oko igrališta, rasveta i sigurnosne kamere. Do kraja godine shodno vremenskim uslovima, biće urađeno još deset igrališta u drugim mesnim zajednicama, dodao je Stević.

„Najmlađi sugrađani Čibutkovice dobili su novo, moderno dečije igralište sa 7 sprava za igru. U proteklih nekoliko meseci uspeli smo da zamenimo kompletnu stolariju, krovnu konstrukciju, oluke i uradimo unutrašnje uređenje prostorija na objektu škole u Čibutkovici. Na proleće nas očekuju radovi na izolaciji ovog objakta, fasada, kao i postavljanje novog sistema grejanja”, rekao je predsednik Stević i dodao da se privode kraju i radovi na izgradnji dečijih igrališta na Orašcu, Trbušnici i Dudovici – Marinac, a da će u skladu sa vremenskim uslovima do kraja godine biti završeno još nekoliko dečijih igrališta.

Predsednik Mesne zajednice Čibutkovica Slađan Ivković, zahvalio se predsedniku opštine na izgradnji igrališta.

Direktorka škole Zora Gajić iznela je niz pohvala na račun rukovodstva opštine, i istakla da je urađeno mnogo toga u prethodnom periodu.

U narednih par meseci planirani su i radovi na objektu isturenog odeljenja predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ u Čibutkovici. Početkom naredne godine počeće i radovi na putnoj infrastrukturi u ovom delu opštine.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti