15.9 C
Lazarevac

Unapređeno javno osvetljenje najvažnijih lokacija u Lazarevcu

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Javno osvetljenje” Beograd su završile radove na unapređenju instalacije javnog osvetljenja na lokacijama lazarevačkog Kamengrada i susednog Centra za kulturu Lazarevac, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Zelena oaza u srcu bivše prigradske opštine predstavlja unikatni prostor sa specifičnim konceptom „kamenog grada”, koji je oivičen valovitom kamenom ogradom. S obzirom na potrebe višenamenske ambijentalne celine i želju da se ni na koji način ne ugrozi bogat kameni parkovski mobilijar, a ni bioritam biljnih kultura, realizovana je instalacija osvetljenja. 

Na svega nekoliko desetina metara od Kamengrada je i instalacija urbanog osvetljenja, u neposrednoj blizini Centra za kulturu.

Uz već postojeće osvetljenje, kompletirana je ambijentalna celina koja je čvorište najvažnijih pravaca kretanja ove beogradske opštine.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti