10.3 C
Lazarevac

Usvojen budžet GO Lazarevac za 2022. godinu

Održana je 12. sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac. Odbornici su odlučivali o deset tačaka dnevog reda, od kojih se o dve tačke odlučivalo u skraćenom postupku. Ključna tačka ovog skupštinskog zasedanja bio je predlog Odluke o budžetu GO Lazarevac za 2022. godinu, sa predlogom Kadrovskog plana Uprave GO Lazarevac za narednu godinu. Budžet GO Lazarevac u narednoj godini će iznositi 1.059.245.938 dinara. Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević se obratio odbornicima Skupštine nakon usvajanja ove tačke objasnivši na koji način će ova sredstva biti utošena u narednoj godini.

„Veliki deo budžetskih sredstava je opredeljen za Fond zaštite životne sredine, odnosno za održavanje zelenih površina, kanalizacone mreže i izgradnju parkova za najmlađe sugrađane. U narednoj godini planirana je izgradnja igrališta za najmlađe u osam mesnih zajednica na teritoriji naše opštine i završetak izgradnje dva ovakva projekta koja su započeta u tekućoj godini u MZ Baroševac i MZ Mirosaljci. Opredeljena su sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije, koja se odnosi na izgradnju kanalizacione mreže u MZ Zagorka Dragović i MZ Gornji grad u dužini od 7,9 kilometara. Brojni projekti vezani za ekologiju se planiraju za mesne zajednice na jugu opštine. Nastavak započetih radova u 2021. godini, se očekuje u narednoj 2022. godini.”, rekao je Stević.

Odbornicima je predstavljen izveštaj o izvršenju budžeta GO Lazarevac za period od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine, ova tačka je takođe usvojena većinom glasova odbornika. Na predlog predsednika GO Lazarevac, a u razmatranju Skupštine GO Lazarevac izglasana je tačka kojom je izbrana nova članica Veća gradske opštine Lazarevac Jovana Davidovac, diplomirani ekonomista. Osvrnuvši se na budžet za narednu godinu, predsedavajući Skupštinom GO Lazarevac Bojan Sinđelić je u izjavi za medije poželeo uspešan rad novom članu Veća.

„Prevashodno sam zadovoljan načinom raspodele budžetskih sredstava za 2022.godinu. Moram naglasiti da 1.059.245.938 dinara nisu jedina sredstva kojim će raspolagati naša opština u narednoj godini, jer za brojne projekte dobijamo novčana sredstva od Grada Beograda i Republike Srbije. Poželeo bih novom članu Veća gospođici Davidovac uspešan rad, mislim da će ona značajno doprineti razvoju naše opštine.”, kazao je Sinđelić.

Na protekloj Skupšini usvojen je produžetak mandata vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu Lazarevac Marka Mijuškovića i direktora JP za izgradnju Lazarevca Milana Platanića do jula 2022. godine.

„Ovo je još jedan pokazatelj da su oni dobro radili prethodnih šest meseci, stoga im je produžen mandat do izbora novog direktora”, rekao je Sinđelić.

Na dnevnom redu Skupštine GO Lazarevac našla se i tačka o izveštaju rada Turističke organizacije GO Lazarevac za 2020. godinu. Izveštaj o radu Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac i sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora ove kulturne ustanove, su tačke koje su zaključile ovogodišnju 12. Skupšinu gradske opštine Lazarevac. Predsednik opštine Bojan Stević i predsednik Skupštine Bojan Sinđelić su čestitali predstojeće praznike svim stanovnicima Gradske opštine Lazarevac.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti