10.3 C
Lazarevac

Za Hitnu službu obezbeđen mobilni EKG aparat i tri računara

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević i članica Veća Jovana Davidovac posetili su danas Hitnu službu Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ gde su direktoru Doma zdravlja Jovanu Milojeviću uručili mobilni terenski EKG aparat i tri računara za potrebe funkcionisanja Hitne službe ove zdravstvene ustanove.

„U dogovoru sa direktorom lazarevačkog doma zdravlja Dr Jovanom Milojevićem našli smo način da našoj Hitnoj službi, koja uz ogromne napore pokriva ogromnu teritoriju ne samo grada već i Ibarske magistrale u cilju poboljšanja pružanja zdravstvene zaštite obezbedimo sredstva za kupovinu mobilnog terenskog EKG aparata poslednje generacije, koji će biti od ogromnog značaja za pružanje hitne medicinske usluge na terenu“, rekao je ovom prilikom Bojan Stević i dodao da je za Hitnu službu u skladu sa iskazanom potrebom zaposlenih, pored EKG aparata opština obezbedila i tri računara.

„Pokušaćemo da u narednoj godini obezbedimo sredstva za dva veoma značajna uređaja, defibrilator – koji služi za oživljavanje pacijenata i veoma je važan u kritičnim trenucima, a drugi uređaj je CT skener čijom bi nabavkom Dom zdravlja, sa digitalnim rendgenom koji je stigao prošle godine, značajno poboljšao postojeću zdravstvenu uslugu“, zaključio je Stević

„Ova donacija opštine nam mnogo znači, pre svega sa teškim pacijentima pri izlasku na teren kada su pacijenti vitalno ugroženi i kada postoji sumnja na infarkt srca. Ovaj mobilni EKG aparat sa monitorom za praćenje vitalnih parametara je značajna donacija naše lokalne samouprave i mnogo će značiti osoblju naše Hitne službe, a pre svega pacijentima“, kazao je direktor Milojević i dodao da je pandemija kovida dovela do ogromne potrošnje zdravstvenih radnika jer je obim posla u pružanju zdravstvenih usluga u periodu pandemije povećan za 30 do 50 odsto u odnosu na period pre pandemije, što zaposleni uz ogroman trud uspevaju da nadomeste.

„U saradnji sa opštinom uspeli smo da izgradnjom posebnog ulaza potpuno izdvojimo kovid ambulantu u novi dosta bolji prostor u starom porodilištu. Tako da od pre dva dana naši kovid pacijenti, a i zaposleni imaju daleko bolje uslove za lečenje“, zaključio je Milojević.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti