10.3 C
Lazarevac

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić sa opštinskim rukovodstvom posetio MZ Dudovica

Danas su Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić sa svojom pokretnom kancelarijom, svojim saradnicima i opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom GO Lazarevac Bojanom Stevićem posetili Mesnu zajednicu Dudovica gde su sa meštanima Dudovice, Čibutkovice i Barzilovice razgovarali o problemima sa kojima se svakodnevno susreću i o načinu njihovog rešavanja.

Ovom prilikom Zamenik gradonačelnika Vesić je najavio nastavak rekonstrukcije Gajskog puta u Barzilovici u dužini od 4000 metara čime će se građanima južnog dela opštine skratiti put do Lazarevca za oko 5 kilometara.

Goran Vesić je istakao da će biti rešen i problem kanalizacione mreže. Gradska opština Lazarevac će uraditi projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže, dok će Grad Beograd obezbediti sredstva za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Vodosnabdevanje je bilo jedna od važnijih tema. Problem vodosnabdevanja na jugu naše opštine uz ogromnu podršku Grada biće rešen, a Vesić je tom prilikom rekao da je u toku procedura za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju cevovoda i tri rezervoara u Čibutkovici, Brajkovcuu i Dudovici, čime će biti obezbeđeno vodosnabdevanje za pet sela sa juga opštine.

Zamenik gradonačelnika je ovom prilikom najavio i rekonstrukciju Osnovne škole „Mihailo Mladenović Selja” u Dudovici koju pohađaju deca iz pet sela.

Tokom razgovora sa meštanima poručeno je da će se početkom godine, čim to vremenski uslovi dozvole, nastaviti sa rekonstrukcijom ulice Voje Danilovića u Čibutkovici.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je veliku zahvalnost Zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i njegovim saradnicima na izdvojenom vremenu i dolasku u Dudovicu i tom prilikom podsetio da je ovo mesto najudaljenija tačka od centra Beograda i da ova mesna zajednica mora imati jednak tretman kao i one u centralnom gradskom jezgru. Predsednik GO Lazarevac je istakao da su danas meštanima predočeni realni planrani projekti za narednu godinu, čija realizacija počinje u najskorije vreme.

lazarevac.info

Najnovije

Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima danas je zajedno sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anke Konrad, uručio ključeve novog kombi...
Vesti